13 de febr. 2008

SENSE TOUR

Avui, quan encara em recuperava del picor de cames d'ahir i mentre veia la Challenge de Mallorca, ha saltat la notícia: l'organització del Tour (ASO) no convida l'Astana, i per tant, Alberto Contador, el vigent campió, no podrà defendre el seu títol al Tour del 2008. La veritat es que per als que ens agrada el ciclisme és una mala notícia, ja que aquest noi l'any passat va oferir un bon espectacle quan la carretera tirava cap amunt amb els duels que mantenia amb Rassmussen, i amb Cadel Evans i Leipheimer darrere lluitant també per estar a prop. Però en aquesta edició de 2008 la cosa no serà així, en una decisió que demostra, novament, que en el món de l'esport, tan aviat et fan tocar el cel (l'any passat a ASO li interessava que Rassmussen marxes i que entrès algu com Contador com a símbol de la nova generació de ciclistes) com et fan baixar a l'infern quan a ells els interessa, i en això tenen tanta culpa ASO com els mitjans de comunicació. Així que novament, el mon del ciclisme queda tacat per una decisió polèmica, i no vull entrar a debatir en si ASO té raó o no, però sota el meu punt de vista, si Astana ha canviat d'estructura, de mans, de direcció i té una base de corredors que mai han estat sota sospita, se'ls ha de donar un vot de confiança i a més a més el campió vigent té el dret a defensar el títol.


Ja veurem com s'acabarà tot això, segurament portarà més polèmica i embrutarà una mica més el ciclisme, i haurem d'aguantar els futboleros de torn dient: aquest paio segur que va fins dalt de tot (és que penseu que els futbolistes no es prenen res? pero és clar, això no interessa que es mouen massa diners, i paro aquí que no acabaria mai), però entre tots els malalts de bicicleta i la gent que hi entèn una mica, no deixarem que aquest esport decaigui per molt que alguns mitjans sempre estiguin amb el ganivet a punt quan surt algun escàndol.













Contador en l'etapa d'avui mentre anava escapat. Impagable la seva imatge dient a la camèra: "Astana al Tour" poc abans que el pilot l'atrapés.





----Avui descans de bicicleta, que demà tinc la prova de l'esforç, així que uns bons estiraments per desencartronar les cames després d'ahir. Noto alguna millora, però més em val estar bé per demà.