2 de juny 2009

FINS QUAN?

Fins quan haurem d'aguantar els conductors que ens insulten i ens fan gestos no massa agradables amb els dits?

Fins quan haurem d'aguantar els retrovisors dels nens "macarres" (i els no tan nens també) passant a pocs centímetres del nostre manillar només perqué volen demostrar-li a la novia que controlen com un pilot de F-1?

Fins quan haurem d'aguantar les pitades, els insults, i els gestos amb els dits dels pares de família que porten la dona i el nen al costat?

Fins quan haurem d'aguantar que es saltin "cedas", línies continues, prohibicions d'adelantar, i un llarg etc. de marques i senyals viàries?

Fins quan haurem d'aguantar que massa sovint ens assabentem que han atropellat un ciclista?

Crec que ja n'hi ha prou, que ja hem aguantat massa i que ja va sent hora que els conductors siguin una mica més respectuosos amb els ciclistes, que no els costa tant deixar-se l'agressivitat i les ganes de córrer a casa, que no costa tan respectar les senyals i les marques viàries, que no costa tan compendre que nosaltres l'únic "xassis" que tenim és el nostre cos, i que si ens tanquen expressament, ens donen un ensurt o ens atropellen, tenim les de perdre i ens podem fer molt de mal, o fins i tot, quedar-nos allí.

No entenen que el fet de posar-se al volant no els dona dret a creure's més que qualsevol altre cosa petita (en aquest cas, els ciclistes)?

No entenen que per a demostrar que controles al volant hi han els circuits, a on pagues i no poses en perill la vida de ningú (en tot cas la teva pròpia si vas al volant)?

No entenen que estàn donant un exemple vergonyòs al seu fill que va assegut darrera, i que ell ho pot pendre com un exemple de model de conducta, i el dia de demà tornar-se pitjor que ells?

No entenen que les senyals i marques hi son per alguna cosa, i que per molt que siguem més petits i tinguem algo més de mobilitat, això no els dona dret a saltar-se-les?

No entenen que si piquen amb nosaltres poden fins i tot destrossar una família?

No tinc cap dubte que de tot això se n'ha escrit ja molt, i que no arreglaré gens les conductes de tots aquest individus, ja que el seu coeficient intelectual els arriba el just per a teclejar una direcció a internet i mai llegiràn això, però volia demanar una mica de respecte cap a nosaltres i si alguna de les persones que passen pel blog i no són ciclistes ho llegeixen, que mai facin alguna de les coses que he ficat a dalt.

Aquest matí una amiga i companya de grupeta, la Judit, ha tingut un accident per culpa d'un conductor imprudent quan sortia a entrenar. Podia haver sigut molt pitjor, però de moment la deixen sense la il.lusió de correr la Bira, una cursa que tenia marcada al seu calendari en vermell desde l'octubre i per a la que s'ha estat preparant a fons, per a fer-ho el millor possible (i no tinc cap dubte que ho haguès fet). Seràn unes setmanes molt dures, però des d'aquest blog donar-li molts ànims i desitjar-li que es recuperi el més aviat possible, que amb el seu esperit de lluita i superació, segur que estarà donant guerra abans del que li diguin.

MOLTS ÀNIMS JUDIT!!!

6 comentaris:

jordimasfepesa ha dit...

Primer de tot molts anims a la Judit!!
anims!!!
Sobre el que tu escrius esta clar que jo ho defineixo amb una paraula:
EDUCACIÓ!!
i dic educació en tots els sentits.
No cal anar gaire lluny per veure que en altres llocs el ciclista és respectat.
Bon escrit!!

ViNi ha dit...

por desgracia creo que esto sera para toda la vida...la educacion y la forma de vida que se lleva en este pais provoca estas cosas!!

molts anims per la noia!!!


cuidate y per cert que tal vas de l'esquena??

Daniel Lopez ha dit...

Oriol dale animos a tu campañera Judit.
Hago mias las palabras escritas por Jordi,educacion,cuanto cambiaria esto con un poco de educacion....

Anònim ha dit...

Primer molts ànims a la Judit.
En segon, jo no vaig en bici, sóc corredor de fons i el que has escrit ho ratifico el 100%.
Falta d'educació, respecte, sentit comú i . . . . tantes coses.
Però estic segur que totes aquestes "persones" MAI han pujat en una bici, MAI han sortit a còrrer, MAI en fet cap deport, os sigui que no ho poden entendre perquè son uns irresponsables.

Molta salut i cuidado!!

jordimasfepesa ha dit...

actualitza jaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

蚵仔麵線Jeff ha dit...

That's actually really cool!!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色