14 de gen. 2010

DESAFORTUNAT

No, no parlo de mi, sinó d'un corredor colombià que es diu Mauricio Soler. Us enrecordeu d'ell? Després de brillar al Tour del 2007, guanyant la Classificació de la Muntanya i una etapa, i acabant 11è. a la general, i aprofitar unes setmanes més tard el punt de forma guanyant una etapa i la General de la Vuelta a Burgos, tot feia presagiar que tindriem un nou escalador colombià que despuntés a la muntanya i aspirés a fer podis en les generals de les grans voltes com feia anys que no passava. Però a partir de 2008, la sort li va girar l'esquena: tot va començar al Giro, on va anar per a fer una bona classificació i confirmar la seva progressió, però va patir una caiguda i es va trencar el braç esquerra, veient-se obligat a abandonar. Va recuperar-se a temps per a disputar el Tour, però una nova caiguda només començar la prova (en la primera etapa!!) on es va tornar a fer mal al braç esquerra el van obligar a retirar-se de nou uns dies més tard. Va poder acabar segon a la Vuelta a Castilla y León, però aquella temporada va ser per a oblidar.



Semblava que pitjor no li podia anar, però a la temporada següent, la 2009, la sort tampoc el va acompanyar. Va començar el Giro del Centenari, de nou amb aspiracions a la general, però després de patir una nova caiguda va haver d'abandonar unes setmanes més tard. De nou la mala sort, aquest cop en forma de no-invitació del seu equip, el va deixar sense Tour. Com a resultats més destacats de la temporada, la 5a. plaça a la Volta a Burgos i un 2n. lloc a la Settimana Lombarda, lluny de les aspiracions que segur que tenia el colombià a principis de la temporada.

Aquest 2010 havia canviat d'equip, firmant pel Caisse d'Epargne, en busca de poder córrer de nou el Tour, deixar enrere la mala sort i retrobar-se de nou amb el Soler del 2007, per a fer oblidar aquestes dues nefastes temporades i confirmar que aquell 2007 no va ser només una cosa puntual. Però sembla que la mala sort encara el persegueix, ja que ahir el van atropellar quan arribava d'entrenar.

Trobo un cert paral.lelisme amb la seva situació i la meva (salvant les distancies, és clar, ja que ell és Pro i jo un simple matat), però esperes que amb el canvi d'any i de temporada, la mala sort deixi de cebar-se amb tú, oblidar-te de caigudes i problemes físics i les coses et comencin a anar rodades, ja que mentalment això ajuda molt, però sembla que a ell tampoc li acaba d'anar bé del tot. Sempre he tingut predilecció pels escaladors, i tot i que reconec que el seu estil dalt de la bici no és massa estètic, és un dels corredors que admiro, així que des d'aquí li desitjo una ràpida recuperació, que la mala sort el deixi de perseguir i que ben aviat torni a ser aquell escalador que aspirava a fer podis en les grans voltes i a guanyar el maillot de la muntanya del Tour. Ànimos Mauricio!!!!




---- Porto una setmana sense entrenar, per ordre del fisio, i ja tinc un mono i unes ganes boges de ser dalt de la bici. Les molèsties ja son mínimes pujant i baixant escales, però desde l'any passat, he après que cal tenir el cap fred i esperar a que estigui ben curat per a poder tornar a entrenar sense patir per a res. A veure que diu el fisio demà. De moment, el dimarts i avui a la piscina, a cremar estress i fer una mica de fondo, uns 2.700 metres en cada sessió, més unes tandes d'apneas. M'agradaria comprovar en una prova d'esforç, si realment ha augmentat una mica l'VO2 aquest treball de piscina, només per curiositat.

2 comentaris:

jordimasfepesa ha dit...

anims i a continuar lluitant!! i tu també podras aixecar els braços com ell!!!!

Oriol Figuerola ha dit...

Eeey Jordi!! Anims no en falten, paciencia i esperar una miqueta, això és el que voles les lesions d'aquests tipus. No sé si mai podré aixecar els braços per guanyar alguna cursa, però sí que ho faré si compleixo els objectius que m'he marcat per aquest any.

Ja te'ls explicaré per mail si vols, jejeje.

Salutacions soci!!!