16 de juny 2008

REUS-ANDORRA

Dissabte 14-06-08. Sortida mítica de l'Equip Ciclista Baix Camp, que es porta fent desde la fundació del club. A les 6 del matí ens trobavem tots els integrants de l'expedició per a començar a pedalar direcció a Andorra; calia sortir aviat perqué la ruta era llarga i al migdia ja comença a fer calor, i quan portes tantes hores pedalant el calor et deixa més rostit encara. A les 6:30 ens posavem a pedalar, mentre el sol sortia a poc a poc, i anavem tots agrupats (uns 32 integrants) a un ritme ràpid, però no molt exigent, i mentrestant feia el "café" a cua de grup xerrant amb gent que feia temps que no veia. Al sortir de Solivella, concretament a peu del coll de Beltall, ja començava la guerra en l'única dificultat de muntanya de la ruta, i el grup es començava a trencar. Aguantavem al davant pocs (Ferran, David, Tardiu, Xispa, Joel, Rambo i jo), i a poc de coronar una apretada del Ferran i el David en veure que els ensenyava la roda va acabar de posar a tothom al seu lloc, coronant els quatre que he mencionat abans i a uns 15 segons Joel i jo. Després d'esperar que arrobés més gent i aprofitar per fer parades "técniques" i abrigar-nos, la grupeta que estavem més forts (uns 14) vam continuar la marxa per davant mentre els que no van tant s'agrupaven i feien el segon grupet, tal com es va acordar. La baixada de Beltall freda, i després rodar a plat gran fins als repetxons d'Oliana, on va a tornar a haver-hi gas, però aquest cop al ser repetxons la cosa no es va trencar tant. Parada a fer la Coca-cola i de nou a rodar fins a Andorra, on abans d'arribar a la Seu alguns de la grupeta davantera ja anaven tocats, amb la qual cosa baixavem una mica el ritme que no calia deixar tirat a ningú. Abans d'arribar a Andorra, Ferran i David s'escapen per davant (fianlment acabarien arribant els primers a l'Estadi Comunal) i a l'entrada a Andorra, quan encara quedaven 9 km. per arribar a l'Estadi Comunal d'Andorra, Tardiu fa un palo a un repetxó d'una rotonda del que salto a roda, i ens quedem sols un parell de km. fins que en un altre repetxó fa un altre palo del que ja no vaig poder aguantar a roda, conformant-me en arribar quart a l'Estadi Comunal. Per darrera nostre va arribar la gent de la grupeta davantera de forma escalonada (el palo del Tardiu va fer mal), i després de dutxar-nos, a esperar que arribés la grupeta de l'equip B del Baix Camp per anar a dinar. Tarda de poques compres per part meva i tornada cap a casa amb ganes d'agafar el sobre, que portava desde les 5 del matí de peu i els quasi 200 km es notaven al cos.

Sortint de Reus, encara no eren les 7, i el sol començava a sortir .....

Vam "estrenar" la nova carretera d'Alcover, una mica perillosa amb tants "pirulos" blaus pel mig.

Una punxada inoportuna, sort que portavem dos cotxes d'assistència.
Encara tots junts, enfilant cap a Montblanc.


A Beltall encara amb bona cara, i el Rambo, amb posat seriós, darrera meu.

Juncosa i el Jefe, dos mítics del Baix Camp.

---- Al final vaig arribar a Andorra amb 6 hores i 26 minuts, 189 km. a les cames i una mitja de 29'7 km/h. Un bon entrenament de fons per a la Quebranta, sí senyor.

1 comentari:

Anònim ha dit...

bona sortideta, si senyor, així m'agrada!!!! a veure si a la pròxima no tenim cap prova i podem venir a fer una mica de gresca francesca!!! jejej. venga ens veiem uri!!