29 d’oct. 2008

TARDOR IGUAL A...... PRETEMPORADA

Ja fa uns dies que, segons el calendari, va arribar la tardor, però no va ser fins ahir, que va començar a ploure i a baixar les temperatures, que la gent ho hem notat; fins ara no era més que una prolongació de l'estiu. Així doncs, amb la tardor, arriben dies de tota manera: freds, grisos, plujosos, amb vent, algunes estonetes de sol on calenta una mica..... ja veieu quin panorama! Molts d'aquests dies no conviden ni a sortir en bicicleta, i per això els ciclistes aprofitem aquesta epoca de l'any per a fer el que anomenem pretemporada. En què consisteix la pretemporada? N'hi ha de moltes i molt variades, podríem dir que son quasi personalitzades, i és que va a gust de cadascú, però tenen un denominador comú: menys hores de bicicleta i més activitats diferents a pedalar per l'asfalt.
Molts aprofiten per a sortir a caminar, altres a córrer, a nedar, a anar al gimnàs, a fer BTT i molts no deixen ni de competir, però en una altra especialitat: el ciclocross. Del que es tracta és de desconnectar, de descansar "psicològicament" de la rutina de tot l'any, tot fent un descans actiu, ja que tampoc és bo parar del tot molt de temps. En el meu cas, després de 2 setmanes de descans total, i una altra de transició on he fet més la marmota del que tenia pensat, aquesta m'he decidit a començar d'una vegada amb la pretemporada: combinaré algunes sortides de carretera amb altres de BTT, però sempre amb un volum no massa gran d'hores, juntament amb el treball de gimnàs i potser hi afegeixo alguna activitat més, com nedar (ja veieu que a mi, això de córrer, ja no em va massa....).

En dies com ahir o avui és una bona opció, fas una activitat alternativa a la bicicleta que ajuda també a desconnectar una mica, com el gimnàs o nedar, que les hores dalt de la bici ja arribaràn.


Deixeu-me que avui us enseny un regal que m'ha fet la meva germaneta petita, la Carlota: i és que m'ha volgut regalar el dibuix que estava fent quan he anat a veure-la. No cal dir que aquest dibuix ja el tinc penjat al suro de l'habitació, m'ha fet una il.lusió tremenda!

"Té Iol". Aquestes dues paraules avui m'han alegrat el dia enormement; aquí teniu el dibuix, com podreu apreciar a la part superior dreta, fins i tot ha escrit el meu nom!

---- Després de fer la marmota molts dies, per fi m'he decidit a deixar d'estar amb les cames en horitzontal i ahir, com que estava plovent, vaig anar al gimnàs a treballar una mica les cames. Avui he aprofitat per descansar, demà veurem com està el dia, però s'ha acabat hivernar tant.

2 comentaris:

ninu ha dit...

Molt bonic el dibuix, s´assembla molt a tu!!!!!!!
La Carlota, només l´he vista una vegada, pero em va semblar una de les nenes mes encantadora, simpatica y educada que he vist mai.... no com el seu germà ciclista....je,je!!

Salutacions

Mont Be ha dit...

Eiii, Prim!!
Doncs per aquí dalt ja fa dies que les nostres mínimes ronden els 0º (avui -1º). I sort que encara estc de baixa perque sinó jo si que faria la marmota!!! Però noo em negaràs que no s'està bé hivernant... i més amb aquestes temperatures!!!
ptnts from BXL (aquest finde serem a Reus)