15 de febr. 2009

A TOPE

Dos dies a tope aquest cap de setmana, sense descans per a les cames, i carregant de km i de treball. El dissabte, sortida per tota la zona del Priorat, una zona plena de pujades i baixades, amb molts pocs trams plans i bàsicament tobogans, puja i baixa continuats i pujades no massa dures, de 4 o 5 km com a molt, colls curts pero mantinguts sempre entre el 5-6%, ideals per a fer series. Així que acompanyat del Jefe, Iñaki, Jordi Sala i Judit, vaig començar el meu dia intens del cap de setmana per aquestes terres exigents, pero a la vegada precioses.

Aquí en Sala fent broma; el bon humor sempre està present en les nostres sortides en grup.






Les Crestes de la Llena, una pujada curta però exigent, que rep el nom per aquestes "crestes" que fa la muntanya a banda i banda de la carretera.


La grupeta a punt de coronar les Crestes.


Un cop baixes de les Crestes, entres a la part del Montsant .......




...... un lloc dur i preciòs, amb molta més verdor que no pas la part del Baix Camp.

Els vins, una de les altres especialitats del Priorat.


Tot i que feia masses dies que no tocava la bici, Iñaki ha aguantat al seu ritme tota la sortida i ha acumulat un bon dia de treball.

Ja queda menys per arribar a casa, aquí la grupeta sense Sala, que un cop coronat el coll d'Alforja, va haver de marxar cap a casa que se li feia tard.

Esperit Baix Camp: els colors poden canviar, però el Jefe i jo sempre portarem un trosset d'aquest club a dintre nostre per sempre.

Amb un dia que va acompanyar moltíssim (ja era hora), vaig arribar a casa amb un desnivell acumulat de 2210 metres després de més de 5 hores i mitja per les terres del Priorat.

Dissabte poca historia, un dia lleig, gris i fins i tot una mica fred, on l'objectiu era continuar acumulant milles a les cames, aquest cop però per terreny més aviat pla. La fatiga es notava a les cames, i mantenir el ritme marcat costava més que de costum; l'exigència del dia abans passava factura, i l'última mitja hora abans d'arribar a casa l'he fet apajarat, pensant en arribar a casa i menjar, però he pogut complir amb el que em tocava.

Fer "tras-carro" no era massa bona idea, no fos cas que al cavall li donés per donar cosses.

És epoca de calçotades, i sobretot per la zona de l'Alt Camp, a cada masia veus un foc i sents l'olor a calçots.


De vegades te la jugues una mica quan proves coses noves, però de moment us puc dir que estic molt satisfet del rendiment de les Tubeless de carretera.
---- Finde de treball dur i km a les cames, completat amb èxit. Dissabte dia de qualitat amb treball de sèries en pujada i per terreny ondulat, completat amb 5 hores i 40 minuts, 138 km, 2210 metres de desnivell acumulat i més de 4000 kalories cremades. El diumenge, per un terreny més suau, a rodar durant 4 hores i 30 minuts i 126 km més a les cames. La primera setmana de "càrrega + acumulació" ja ha passat amb èxit, ara a continuar sumant.

8 comentaris:

jordimasfepesa ha dit...

bones carreteres i molt bon vi! tinc pendent una visita a aquestes terres!

Oriol Figuerola ha dit...

Hola jordi!!! Pos si vols saldar el deute pendent, nomes cal que baixis un finde per aki i anem a fer la rutilla per akestes terres, ja faria lloc a casa. Ja veig que la recuperacio va bé. Cuidat makina!!

Daniel Lopez ha dit...

Que tranquilidad por esas carreteras no?? ya sabes ahora ha descansar y asimilar todos esos entrenos....
De lokos la foto de los calçots.

Joan Mèlich Bonet ha dit...

Uri! ja vas poguer inscriuret a la quebrantahuesos? jo si!

ens parlem!

Oriol Figuerola ha dit...

Hola Dani!! Se esta tranquilo, pero tampoco te puedes fiar,que pasan motos por alli, aprovechando las curvas, asi que..... Cada domingo sobre el mediodia, solo de oler los calçots, me entra un hambre....que solo pienso en llegar a casa, jajaja!!!

eey Joan!! Doncs no vaig poder, porvare sort dilluns que ve, a veure si tinc sort, tot i que no em treu la son. Ens parlem makina!!

Anònim ha dit...

Ei mestre, així m'agrada a fer quilòmetres cap a l'interior, jeje. He vist que portes tubeless a la de carretera?? i que tal això del tubeless per la carretera?? ja aguanta bé amb la presió que porta la roda??

Oriol Figuerola ha dit...

Enric, de moment et puc dir que això de les tubeless de carretera va de p... mare, no en tinc pas cap queixa, fins i tot a l'hora de rodar es nota que roden millor, al no portar camara i ser tot aire. Deixa que les provi unes setmanes mes, pero de moment jo les recomano.

Anònim ha dit...

bé, doncs et deixarem una mica més de temps de prova i ja me'n faràs 4 cèntims... jejej.

Venga mestre, d'aquí poc, en unes setmanes et faré un truc i quedem el divendres per reus a fer una rutilla, ja et diré a veure quan pot ser...